marți, 4 iunie 2013

Locuri de vizitat daca mergi pe litoral


Majoritatea cand merg pe litoral se  duc la plaja sa se balaceasca si sa faca plaja  si eventual seara in club insa pe langa toate aceste activitati in cazul in care exista o urma de plictiseala in timpul vacantei puteti vizita multe locuri interesante .

1.Delfinariul Constanta este una din atractiile turistice din orasul Constanta in special pentru cei mici care sunt incantati de Delfinii care fac mici trucuri .
Pretul biletului pentru adulti este de 50 RON iar pentru cei mici si pentru elevi si studenti este de 25 de lei .Programul este intre 9:00-16:00












Cazinoul Constanta
Chiar daca in ultimii ani Cazinoul a fost lasata  balta incar eprezinta o cladire impunatoare , frumoasa care merita vizitata  .







Moscheea de la Constanta afost contruita intre 1910 -1912 la  initiativa regelui Carol ca si un omagiu pentru musulmani.Initial s-a numit Moscheea Carol 1 insa dupa ceva timp a primit denumirea de Moscheea Mahmud al 2-lea .







Muzeul Marinei din Constanta  cuprinde tot ce a insemnat marina militara si comerciala de la inceputuri de la luntrea cioplita in copac pana la navele moderne de azi . Datorita elementelor care se regasesc aici Muzeul Marinei are statutul de unicat national .
Pretul de intrare este de 8 RON pentru adulti
                                      4 RON pentru elevi, studenti si pensionari
Program de functionare : 9:00-17:00






Acvariul Constanta  este situat pe malul marii in fata Cazinoului .Aici se regasesc pete 100 de specii marine.
Pretul de intrare : 20 RON adulti
                           10 RON copii .studenti , pensionari
                            intrare libera  copii sub 5 ani










Bricul Mircea scoala nava pe care an de an studentii de la marina au parte de prima lor calatorie pe mare.
Un vas unic prin felul sau de a fi care poate fi vizitat doar pe data de 15 august de ziua Marinei  din cate stiu eu .









Epava Evanghelia  de la Costinesti este simbolul statiunii Costinesti si este epava unei nave din anii 30 care i-a apartinut omului de afaceri grec Aristotel Onnasis.







Herghelia de la Mangalia infiintata in 1928 avad ca obiectiv pastrarea cat mai buna a rasei de cai pur sange arab.Aici puteti veni sa luati lectii de echitatie si pentru a participa la diverse evenimente .




Muzeul de arheologie Callatis este o adevarata comoara din Antichitate. Aici puteti vedea bijuterii, monezi si statuete din antichitatea precum  si un mormant .Aici se afla singurul papirus din Romania descoperit in anul 1959
Pretul pentru intrare este unul foarte mic; 5 lei adult
                                                              2,5 lei studenti ,elevi ,pensionari
Va recomand ghidul care mai costa 5 lei  in plus  din experienta personala va spun ca prima oara am fost fara ghid si sincer nu m-a impresionat deloc insa a doua oara am ales sa fac turul muzeului cu un ghid si situatia a fost alta .Felul in care povestea ma facea sa imi doresc sa nu mai plec .




Ramasitele cetatii Callatis se pot gasi in apropierea muzeului coltul de nord al cetatii  si zidul de aparare al acestuia iar in incinta hotelului President regasiti cartierul de epoca romano-bizantina .
COLȚUL DE NORD – VEST

ZIDUL DE INCINTĂ, LATURA DE NORD
\
CARTIERUL DE EPOCĂ ROMANO – BIZANTINĂ




Moscheea Eshaman Sultan este cel mai vechi lacas de cult musulman din Romania datand din anul 1525.