duminică, 5 iunie 2011

Cele mai ciudate destinatii din lume

Baia Diavolului, Noua Zeelandă
“Baia Diavolului” se află în rezervaţia termală Wai-O-Tapu din Noua Zeelandă şi se presupune că datează de acum 160 000 de ani. A fost formată pe craterul unui vulcan, iar apa din ea este complet verde.



Marea Gaură Albastră, Belize, estul Americii Centrale

Marea Gaură Albastră se află în apropierea ţărmului micuţei ţări Belize şi reprezintă o mare atracţie pentru turişti, mai ales pentru scubadiverii profesionişti. Aceştia au ocazia să experimenteze un loc senzaţional şi o groază de specii exotice de peşti.



Insula Socotra, Yemen

Insula Socotra se află în Oceanul Indian, la aproximativ 200 de mile nautice de ţărmul Africii şi face parte din Republica Yemen. Insula e plină de vegetaţie şi faună desprinsă parcă din altă lume şi tocmai de aceea este atât de specială. Putem găsi aici specii de plante şi animale nemaiîntâlnite în alt colţ din lume.


Liniile Nazca, Peru
Liniile Nazca se află în deşertul Nazca din Peru şi reprezintă un mister pe care specialiştii nu au reuşit să-l desluşească. Majoritatea sunt doar linii, însă cele mai multe au forme de oameni sau animale. Se presupune că ar fi făcute de extratereştri în urmă cu sute de ani, însă nu există nici o dovadă concretă!






Vale da Luna (Valea Lunii), America de Sud


Valea Lunii este un loc extrem de ciudat, iar atunci când păşeşti acolo ai impresia că te afli pe o altă planetă. Rocile au nişte forme extrem de ciudate, cauzate de eroziunea apei în timp. Se pare că aceste roci sunt printre cele mai vechi de pe Pământ!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu